'De Dishoek' aan zee
Voor een waanzinnig relaxte strandvakantie

Omgeving van Dishoek

Dishoek ligt tussen Zoutelande, Middelburg en Vlissingen in. 

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Een monumentale stad met een rijke geschiedenis en  prachtige historische gebouwen. Het is een levendige stad met vele evenementen, winkels en horeca gelegenheden. Middelburg is een stad met een eigen karakter. Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. Met name op en rond de Markt vind je veel café's en restaurants waar je tot laat in de avond op het terras kunt zitten.

Vlissingen is een havenstad aan de Westerschelde en heeft de langste zeeboulevard van Nederland waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo'n 300 monumenten in het oude stadscentrum. Vlissingen heeft een uitgebreide evenementen kalender en in het najaar trekt het filmfestival 'Film by the Sea' bij bioscoop Cinecity vele filmliefhebbers.

Zoutelande is van oudsher een boerendorp maar tegenwoordig een echte familie badplaats. Door de opwaartse luchtstromen bij de Zeeuwse duinen kun je er perfect paravliegen. Een evenement dat dat het dorp in de sportwereld op de kaart heeft gezet, is de Kustmarathon Zeeland, deze gaat over land, strand en duinen en is daarom één van de zwaarste van Nederland. De Kustmarathon is in het eerste weekend van oktober.

Veere ontstond ooit als als het gehucht Kampvere in de 13e eeuw. Veere kwam pas in bloei toen het in de 16e eeuw de stapelplaats werd van Schotse wol. In die tijd vestigde zich ook een  Schotse kolonie met een eigen bestuur. Veere kent een rijke historie en organiseert het hele jaar door evenementen zoals bijvoorbeeld ringrijden en sjezenrijden. Kijk voor de data op de evenementen kalender van Veere.

Domburg heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Domburg heeft een lange kuurtraditie, er zijn zelfs resten van thermen en een badhuis uit de Romeinse tijd aangetroffen. Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt al jaar en dag mensen naar deze plek. In het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. De belangrijkste zijn Piet Mondriaan en Jan Toorop.